Ми раді вітати Вас на сайті !
Оновлення сайту виконується постійно - будьте в курсі усіх проблем, що стосуються імміграції і життя в Іспанії!
Шановні відвідувачі і користувачі сайту "ГОЛОС УКРАЇНИ В ІСПАНІЇ"!

САЙТ ДОПОМОГИ І ІНФОРМАЦІЇ УКРАЇНСЬКИМ ІММІГРАНТАМ В ІСПАНІЇ



Español    Русский


Оформлення туристичної й навчальної візи

в Іспанію

 

ДОКУМЕНТИ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ ВІЗИ НА ПЕРІОД ДО 180 ДНІВ (ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ)

1. Три заповнені латинськими літерами та підписані зацікавленою особою заяви на отримання візи. Просимо поруч з адресою заявника зазначати номер контактного телефону.

2. Три кольорові фотокартки розміром 3х4.

3. Закордонний паспорт з терміном дії, що перевищує термін дії візи, про надання якої просять, як мінімум, на 120 днів. Подається також ксерокопія всіх сторінок, на яких є візи, або штампи прикордонних служб.

4. Копії всіх сторінок внутрішнього паспорта.

5. Документ про зарахування до державного чи приватного навчального закладу, який має відповідний офіційний статус і ліцензії.

6. Детальний план навчання, або опис наукових досліджень.

7. Документ, що свідчить про оплату навчання.

8. Документальне підтвердження наявності коштів для термін перебування в Іспанії.

9. Довідка про наявність житла.

10. Попереднє замовлення медичної страховки на період перебування в Іспанії, яка покриває медичні витрати та повернення на батьківщину зумовлені нещасним випадком чи гострим захворюванням.

11. Після отримання документів Посольство направляє запит до іспанських властей. Максимальний термін прийняття рішення чотири з половиною місяці.

12. У випадку з неповнолітніми ще треба показати дозвіл того хто має права опікунства, свідоцтво про народження неповнолітнього та копію українських паспортів батьків чи опікунів.

 

Посольство Іспанії залишає за собою право просити про надання будь-яких додаткових документів з метою перевірки наданої заявником інформації.

ПРИМІТКА: Рекомендуємо зацікавленим особам не здійснювати жодних грошових сплат до прийняття позитивного рішення про видання візи та залишати собі копію всіх переданих до Посольства документів при поданні документів на візу.

Всі документи, що подаються до заяви на візу, мають бути перекладені на іспанську мову, окрім копій паспортів. 


ДОКУМЕНТИ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВІЗИ ЗА ЗАПРОШЕННЯМ

 1) Заповнена латинськими літерами та підписана зацікавленою особою заява в 3 екземплярах на отримання візи. Просимо поруч з адресою заявника зазначати номер контактного телефону.                     

2) Три кольорові фотокартки розміром 3х4 з білим фоном.                     

3) Закордонний паспорт з терміном дії, що перевищує термін дії візи, про надання якої Ви просите, як мінімум, на 120 днів. Подається також ксерокопія всіх сторінок, на яких є візи або штампи прикордонних служб.                     

4) Копії всіх сторінок внутрішнього паспорта.                     

5) Запрошення зроблене в поліції згідно норм, встановлених для цього Міністерством Внутрішніх Справ Іспанії. (BOE 11-05-2007).                     

 6) Якщо візу просять для неповнолітньої дитини, яка подорожує лише з одним з батьків, нотаріальний дозвіл другого батька на подорож, або свідоцтво про смерть чи офіційні документи про передання батьківських прав тільки одному з батьків.  Якщо неповнолітня дитина подорожує у супроводі сторонніх осіб, нотаріальний дозвіл обох батьків (якщо у дитини є лише один з батьків, додаються свідоцтво про смерть чи офіційниі документи про передання батьківських прав лише одному з батьків), у якому повинна бути зазначена особа, яка несе відповідальність за дитину під час поїздки, а також заборона на усиновлення дитини протягом подорожі. У будь-якому випадку, якщо йдеться про подорож неповнолітьного, подаються ксерокопії його свідоцтва про народження та паспортів батьків чи опікунів.                    

7) Письмова розповідь запрошуючого про відносини, які підтримує з запрошеним (де і як познайомились та інше), а також копії документів, що засвідчують ці відносини.                    

8) Видана работодавцем довідка з місця роботи особи, що запрошує, з вказанням заробітної плати.                    

9) Довідка з місця роботи заявника з вказанням заробітної плати.                    

10) Документальне підтвердження наявності коштів (роздрукований чек з банкомату про залишок на рахунку разом з копією кредитної картки, дорожні чеки, витяг з банку про рух коштів на рахунку, та інше) від заявника більше 513,54 єврів за період до 9 днів. Дана сума збільшується на 57 єврів за кожний додатковий день.                    

11) Медична страховка для кожного з заявників зі страховою сумою не менше 30.000 євро на весь період перебування на території країн Шенген.                    

12) Підтвердження бронювання прямих та зворотніх квитків до Іспанії.  Посольство Іспанії залишає за собою право просити про надання будь-яких додаткових документів з метою перевірки наданої заявником інформації.

ПРИМІТКА: Рекомендуємо зацікавленим особам не здійснювати жодних грошових сплат до прийняття позитивного рішення про видання візи та залишати собі копію всіх переданих до Посольства документів при поданні документів на візу.

Всі документи, що подаються до заяви на візу, мають бути перекладені на іспанську мову, окрім копій паспортів.  

ДОКУМЕНТИ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ

  1)Заповнена латинськими літерами та підписана зацікавленою особою заява в 3 екземплярах на отримання візи. Просимо поруч з адресою заявника зазначати номер контактного телефону.                 

  2) Три кольорові фотокартки розміром 3х4 з білим фоном.                  

 3) Копії всіх сторінок внутрішнього паспорта               

 4) Закордонний паспорт з терміном дії, що перевищує термін дії візи, про надання якої Ви просите, як мінімум, на 120 днів. Подається також ксерокопія всіх сторінок, на яких є візи або штампи прикордонних служб.                

  5) Оригінал другого закордонного паспорта, якщо він є, або довідку з відділу віз та реєстрації про його недійсність.                  

 6) Якщо візу просять для неповнолітньої дитини, яка подорожує лише з одним з батьків, нотаріальний дозвіл другого батька на подорож, або свідоцтво про смерть чи офіційні документи про передання батьківських прав тільки одному з батьків.  Якщо неповнолітня дитина подорожує у супроводі сторонніх осіб, нотаріальний дозвіл обох батьків (якщо у дитини є лише один з батьків, додаються свідоцтво про смерть чи офіційниі документи про передання батьківських прав лише одному з батьків), у якому повинна бути зазначена особа, яка несе відповідальність за дитину під час поїздки, а також заборона на усиновлення дитини протягом подорожі. У будь-якому випадку, якщо йдеться про подорож неповнолітьного, подаються ксерокопії його свідоцтва про народження та паспортів батьків чи опікунів.                 

 7) Підтвердження бронювання готелю чи іншого житла, підписане компетентною особою та завірене печаткою (на бланку має бути ідентифікаційний код N.I.F. чи C.I.F.), з якого буде зрозуміло, де буде проживати заявник під час перебування в Іспанії.                 

 8) Довідка з місця роботи з вказанням заробітної плати.                  

 9) Документальне підтвердження наявності коштів (роздрукований чек з банкомату про залишок на рахунку разом з копією кредитної картки, дорожні чеки, витяг з банку про рух коштів на рахунку, та інше) від заявника більше 513,54 єврів за період до 9 днів. Дана сума збільшується на 57 єврів за кожний додатковий день.                 

 10) Медична страховка для кожного з заявників зі страховою сумою не менше 30.000 євро на весь період перебування на території країн Шенген та на випадок повернення на батьківщину зумовлений нещасним випадком чи гострим захворюванням.                  

 11) Підтвердження бронювання прямих та зворотніх квитків до Іспанії. Посольство залишає за собою право просити про надання будь-яких додаткових документів з метою перевірки наданої заявником інформації.

ПРИМІТКА: Рекомендуємо зацікавленим особам не здійснювати жодних грошових сплат до прийняття позитивного рішення про видання візи та залишати собі копію всіх переданих до Посольства документів при поданні документів на візу.

Всі документи, що подаються до заяви на візу, мають бути перекладені на іспанську мову, окрім копій паспортів.   

ДОКУМЕНТИ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СЛУЖБОВОЇ ВІЗИ

 1. Заповнена латинськими літерами та підписана зацікавленою особою заява в 3 екземплярах на отримання візи. Просимо поруч з адресою заявника зазначати номер контактного телефону.

 2. Три кольорові фотокартки розміром 3х4 з білим фоном.

 3. Закордонний паспорт з терміном дії, що перевищує термін дії візи, про надання якої Ви просите, як мінімум, на 120 днів. Подається також ксерокопія всіх сторінок, на яких є візи або штампи прикордонних служб.

 4. Копії всіх сторінок внутрішнього паспорта.

5. Оригінал другого закордонного паспорта, якщо він є, або довідку з відділу віз та реєстрації про його недійсність.

 6. Довідку з місця роботи з фіксованою заробітною платою.

 7. Копії заповнених сторінок трудової книжки

  8. Офіційне запрошення від іспанської фірми, підписане компетентною особою та завірене печаткою (на бланку повинний бути ідентифікаційний код N.I.F. чи C.I.F.), в якому буде зазначено підприємство, на якому працює запрошена особа, дата подорожі, її термін, мета та вказані ті витрати, які нестиме іспанська фірма. Також необхідно зазначити мету перебування, тему обговорення, питання, які будуть визначатись або можливість купівлі./продажу.

 9. Підтвердження бронювання готелю, де проживатиме заявник під час перебування в Іспанії (у разі необхідності).

10. Фотокопія контракту, платіжні документи, бугалтерські рахунки або інші документи, що доводять комерційні стосунки між іспанською та українською стороною.

11. Документальне підтвердження наявності коштів (роздрукований чек з банкомату про залишок на рахунку разом з копією кредитної картки, дорожні чеки, витяг з банку про рух коштів на рахунку, та інше) від заявника більше 513,54 єврів за період до 9 днів. Дана сума збільшується на 57 єврів за кожний додатковий день.

12. Медична страховка зі страховою сумою не менше 30.000 євро на весь період перебування на території країн Шенген.

13. Підтвердження бронювання прямих та зворотніх квитків до Іспанії.

Посольство Іспанії залишає за собою право просити про надання будь-яких додаткових документів з метою перевірки наданої заявником інформації.

ПРИМІТКА: Рекомендуємо зацікавленим особам не здійснювати жодних грошових сплат до прийняття позитивного рішення про видання візи та залишати собі копію всіх переданих до Посольства документів при поданні документів на візу.

Всі документи, що подаються до заяви на візу, мають бути перекладені на іспанську мову, окрім копій паспортів.